Over Ons

Het initiatief om deze vier tieners samen te brengen in een band komt van hun muziekleraar Theo Oude Avenhuis. “Ik vind een dergelijke meidenband een welkome aanvulling op het artistieke gebeuren in Ootmarsum. We hebben veel kunst in de vorm van galerieën en ateliers, maar voor de jeugd is er maar bitter weinig. Ook voor de jongeren moet er wat te doen zijn en deze meidenband, waarin ik veel vertrouwen heb, kan een prachtige aanzet zijn om Ootmarsum ook muzikaal op de kaart te zetten,” aldus een overtuigde Theo Oude Avenhuis. Zijn enthousiasme zorgde voor nog meer ambitie bij deze meiden, die Theo ook zien als een stimulans om hen als meidenband naar een hoger plan te brengen.

Vanaf september werden de plannen om deze groep te smeden concreet. In eerste instantie werden individueel nummers aangeleerd en vanaf de laatste maanden in 2012 oefende de groep ook samen in de garage van Theo Oude Avenhuis.
“Om de band te formeren hadden we pakweg een jaar geleden nog wel een probleem, want we misten een basgitariste,” vertellen de bandleden. “Gelukkig vonden we Sanne Timmers bereid om deze plek in te vullen. Dat is nog maar 10 maanden geleden en Sanne had nog nooit een instrument bespeeld.” Inmiddels is ze niet meer weg te denken in deze meidenband, die verder bestaat uit Imke Bruns (gitaar en zang), Fleur Tenniglo (solo gitaar) en de Albergse Joy Hofhuis (drums). De meiden spelen momenteel nog nummers van bekende artiesten als Anouk, Ilse de Lange, maar ook de grootste hit van Shocking Blue ‘Venus’. “In de toekomst hopen we ook eigen nummers te schrijven, maar we coveren nu nummers uit de goede ouwe tijd en het top 40 genre en dat vinden we ook erg leuk. Dat willen we eerst goed onder de knie hebben om later onze verdere ambities waar te maken,” geven de meiden hun plannen weer.

De reacties op deze eerste meidengroep in Ootmarsum zijn in ieder geval erg enthousiast. “We krijgen van alle kanten stimulerende opmerkingen en iedereen lijkt het leuk te vinden dat we als meidenband optreden. Daarnaast hebben we van onze ouders enorm veel steun gekregen en zij staan volledig achter onze keuze om deze muzikale weg te bewandelen. Daar zijn we ze erg dankbaar voor,” benadrukken de meiden de steun en support, die ze van alle kanten krijgen.
“Het uur van de waarheid nadert,” zegt Theo Oude Avenhuis tijdens twee nummers door,” maar ik heb alle vertrouwen in deze meiden. Door hun gedrevenheid en het samen plezier maken in muziek ging het allemaal sneller dan verwacht. Ik ben trots op deze meiden en bij sommige nummers krijg ik zelfs kippenvel en dat heb ik niet zo snel. Deze meiden zullen er staan en het wordt een goed optreden en een mooie primeur voor Ootmarsum.”
Op zaterdag 16 maart is het debuut van ‘Into the Flow’, want dan treedt de meidenband op in Gasterij de Weemhof. De zaal is open om 20.30 uur en rond 21.00 uur hoort Ootmarsum de eerste klanken van deze muzikale meiden. De toegang is gratis en de band hoopt bij hun eerste optreden op een enthousiast publiek in een volle De Weemhof.

Bandleden